UK Audi Forum banner
1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Discussion Starter · #1 ·
My car is bit sluggish after 2.5K RPM

2 Fault codes have come back, second one is for heating i believe, any ideas on the 1st and is this affect power.

Anyone know of any common problems that may result in a lowered power output

1) 01375 - Valves for Engine mounting, stage 1

38-10 Output wont switch or short to plus - intermittent

2) 00601 - Potentiometer on positioning motor for central flap (G112)
30-10 Open or Short to plus - intermittent
 

·
Registered
Joined
·
107 Posts
[quote user="mchaudry"]

My car is bit sluggish after 2.5K RPM

2 Fault codes have come back, second one is for heating i believe, any ideas on the 1st and is this affect power.

Anyone know of any common problems that may result in a lowered power output

1) 01375 - Valves for Engine mounting, stage 1

38-10 Output wont switch or short to plus - intermittent

2) 00601 - Potentiometer on positioning motor for central flap (G112)
30-10 Open or Short to plus - intermittent

[/quote]

Bit late in aswering but I've only just joined.....

Can you re-scan and post up all the fault code info.

My guess is the good old MAF sensor.
 

·
Registered
Joined
·
4,874 Posts
Hi mate, the 601 fault with the sensor G112 is the flap for the heating system. It regulates where the air goes i think...im not sure on that.

And the other just the engine mounts....

So id look elsewhere for the probs...like maf, or egr, boost leaks etc
 

·
Registered
Joined
·
4,874 Posts
Yep worth a shot. Or reading off maf values if you have vagcom
 

·
Registered
Joined
·
15 Posts
i had same problem, took it to awesome and they found a sticky valve in the vaccum system, cured it straight away!
 
1 - 8 of 8 Posts
Top